• Home
 • Vind je balans
 • Yoga&Ayurveda
 • Ouders en Kind
 • Contact
 • Nieuws
 • Yoga en loslaten

  Yoga is een eeuwenoude traditie waarmee je lichaam en geest in harmonie brengt en in contact komt met de essentie in jezelf. In de kalme openheid die je bent verschijnen allerlei gedachten, gevoelens, emoties en indrukken die komen, er even zijn en weer gaan. Net zoals bijvoorbeeld vogels neerstrijken op een tak van een boom en weer wegvliegen. Het ego verschijnt ook zo in deze openheid. Het ego, echter, wil het leven in de hand houden. Daarom bemoeit het ego zich met alles. Het zal, wat in de aanwezigheid verschijnt, willen vasthouden. Hoe meer je de aandacht via dit ego naar buiten richt, hoe meer je het lichaam en de kalme stilte vergeet. Dit levert voelbare spanning op, omdat het tegengesteld is aan je natuurlijke aard. Je ervaart dan bijvoorbeeld ongemak, stress en disbalans. Het lichaam is de bewaker van jouw ontspanning. Het geeft je signalen door als het vernauwd is geraakt, net zo lang tot jij dat wat je vasthoudt mag loslaten.

  Loslaten is ruimte geven aan dat wat zich voordoet, dan kan het lichaam open en aanwezig zijn en kunnen de geest, het denken en het voelen vrij zijn.

   

  Ayurveda en jouw balans terugvinden

  Wanneer lichaam en geest uit balans zijn kan Ayurveda veel doen om dit evenwicht te herstellen. Een belangrijk deel van de Ayurveda richt zich op de huidige disbalans die is ontstaan en kijkt naar welke soort massage en voeding jou op dit moment in jouw leven kunnen helpen naar jouw balans. Want als je zwanger bent vraagt dat om een andere benadering dan bij herstel van een burn-out. Telkens wordt er gekeken wat nodig is voor jou op dit moment. Voeding is in Ayurveda: alles wat je tot je neemt en waardoor je beïnvloed wordt. Wanneer je deze totale voeding afstemt op jou situatie als individu maakt dit je gezonder en meer in balans.

  Zo balanceer je jezelf door inzicht in jezelf!

   

   

  Ayurveda en de vijf elementen

  Ayurveda is één van de oudst bekende geneeswijzen die, via inzicht in je eigen leven, de voor jou juiste keuzes biedt in voeding en leefwijze. Ayurveda is gebaseerd op de leer van de vijf elementen, de bouwstenen van het leven en de omgeving om ons heen: aarde, water, vuur, lucht en ether/ruimte. De hele wereld is uit deze elementen samengesteld en heeft te maken met veranderingen hierin. Bijvoorbeeld veranderingen in het tijdstip van de dag, in voedingskeuze, in het weer, in intermenselijke communicatie en relaties en in het werk zijn van invloed op hoe je je lichamelijk en geestelijk voelt.

   

  Ayurvedische voedingsbegeleiding

  In het eerste consult kijken we in welke elementen disbalans is ontstaan. Alles komt de eerste keer uitgebreid aan bod: voeding, leefstijl, polsbeeld, tongdiagnose. Je krijgt na afloop een persoonlijk advies met richtlijnen voor voeding, leefwijze, yoga en thuismassage.

  Zo kun je van jong tot en met oudere leeftijd Yoga en Ayurveda praktisch en eenvoudig in je leven toepassen.

   

   

   

   

  bij yoga loslaten is ruimte geven aan dat wat zich voordoet...