• Home
 • Vind je balans
 • Yoga&Ayurveda
 • Ouders en Kind
 • Contact
 • Nieuws
 • bij ayurveda plaatje massage

  Ayurvedische massage, zwangerschapsmassage, energie massage na de bevalling (voor mama's én papa's!), babymassage

  Massage behoort tot de alleroudste geneeskrachtige handelingen van de mensheid. De waarde van massage toont zich in de aandachtvolle aanraking. Aanraking is zo fundamenteel belangrijk voor mensen. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. In India is het zo gebruikelijk en niet zonder reden, dat vanaf babytijd elke kind elke dag gemasseerd wordt. Aandachtsvolle aanraking laat je werkelijk je lichaam ervaren: dat je meer bent dan al die opgeslagen prikkels of gedachten of een lijf vol stress, gevoelens en emoties. Aandachtsvolle aanraking brengt denken en voelen bij elkaar. Het brengt je naar bewustwording van je lichaam, naar de ontspanning van de adem, naar het hier en nu. Deze klassieke Ayurvedische massage die ik geef wordt Abhyanga genoemd. Dit betekent liefdevolle handen. De Abhyanga onderscheidt zich van andere massagesoorten. De massage is zacht, meditatief, ritmisch en afhankelijk van wat nodig is langzaam, geordend of juist activerend. Altijd met warme Ayurvedische kruidenoliën, die door de herhalende massagebewegingen via de huid naar de zenuw- en bloedbaan gaan en van daaruit lichaam en geest voeden. Deze klassieke Ayurvedische massage duurt anderhalf uur. Er worden ook Ayurvedische massages gegeven van een uur.

   

  Programma voor ouders en kind: speciaal voor zwangeren, hun partners en de periode na de bevalling, geef ik ouders energiemassages en voedingsbegeleiding.

   

  Zwangerschapsmassages, voedingsbegeleiding op maat tijdens de zwangerschap en na de bevalling, energiemassage na de bevalling (voor mama's en papa's!) en babymassage, individueel en in samenwerking met Hypno Birthing Prachtge Geboorte en Yoga Asanan Zwangerschapsyoga.

  .

  De zachte, langzame voedende massagetechnieken, de warme kruidenoliën op het lichaam, laten langzaam en bewust je tastbare lichaam en je subtiele lichamen samenkomen. Een proces van een uur of anderhalf uur naar compleet zijn. Dit is waarom zowel baby's, dreumessen, peuters, kleuters, kinderen, volwassenen zich zo fijn voelen na deze massages.

  Je komt in je natuurlijke aard van basisvertrouwen en aanwezig voelen bij jezelf.

  Het regelmatig opruimen van spanningen door deze massage geeft diepe rust, nieuwe energie, herstel van veerkracht en tevreden zijn.

   

  *Zwangerschapsmassage

  Zwanger zijn en moeder worden. Een hele belangrijke periode in je leven. Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam snel en kan zwangerschapsmassage helpen om je lichaam en geest soepel te houden en ongemakken te verzachten. Je wordt helemaal ingemasseerd met warme zwangerschapsolie. De massage wordt in zijligging uitgevoerd en zorg voor verlichting van spierspanning en een diepe ontspanning.

  Tarief € 60 per uur

   

  *Ayurvedische voedingsbegeleiding tijdens de zwangerschap

  Voedingsadvies en informatie ter ondersteuning van goede voeding en opbouw van kracht en souplesse tijdens de zwangerschap in aanvulling op het advies van je verloskundige of gyneacoloog of arts. Ik kom bij jou thuis uitleg geven en zo gewenst kookles geven om bekend te worden met recepten voor deze bijzondere tijd van groei en ontwikkeling van je kindje in je buik.

  tarief: € 40 per uur.

   

   

  *Ayurvedisch Verzorgingspakket voor jonge gezinnen

  Na de kraamweek is er meestal nog behoefte aan aandacht en zorg voor jullie als jong gezin.

  In de vier weken na de bevalling kom ik in overleg een aantal keren bij jullie thuis en geef ik Ayurvedische massage aan jou als moeder en vader, kook ik opbouwende voeding en leer ik jullie een aantal basistechnieken van de Shantala babymassage die zo helpen bij krampjes, overhuilen, verwerking prikkels, beter slapen en een goede hechting tussen jullie en jullie kindje.. Het is een periode van echte aandacht en ruimte voor dat wat nodig is en wat zich aandient.

  Tarief € 40 per uur.

   

   

  *Energiemassage na de bevalling

  Een energetische Ayurvedische massage voor (nieuwe) moeders en (nieuwe) vaders. Deze massage ontspant overbelaste spieren, geeft voeding aan buik en bekken en ondersteunt de energieopbouw van lichaam en geest in de eerste weken na de bevalling.

  Tarief € 60 per uur

   

   

  *Cursusgroepje Shantala babymassage

  Wil jij graag babymassage geven aan jouw kindje? Kom dan naar de cursus Shantala babymassage. In een klein groepje van max 4 ouders met 4 kindjes (vanaf 9 weken tot en met 9 mnd, nog niet kruipend) leer je in 4 ochtenden van 9.30 tot 11.30 uur alle massagetechnieken die zo rustgevend en opbouwend zijn voor je baby. Deze babymassage draagt bij tot een diepe verbinding en afstemming tussen jou en je kindje, een goede verwerking van prikkels, zorgt voor een gezonde slaap, helpt tegen darmkrampjes, overstrekken, overhuilen en voorkeurshouding, versterkt de motorische en persoonlijke ontwikkeling. Iedere bijeenkomst begint met tijd om elkaar te ontmoeten, een korte inleiding en ervaringen uit te wisselen over diverse thema's.

  Tarief groep: € 120pp voor 3 bijeenkomsten

   

  *Bij jou thuis Shantala babymassage leren

  Wil jij liever je baby samen met je partner in de privésfeer leren masseren? Dat kan ook!

  In 4 bijeenkomsten bij jou thuis leer ik jou of jullie de volledige Shantala babymassage.

  Ook is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen en stellen van vragen.

  Tarief aan huis: €120,- voor 3 bijeenkomsten

   

  Losse consulten of een herhalingsbijeenkomsten € 30,- per keer

   

  Inschrijven voor de cursus babymassage of meer informatie? Bel Carolien 06-36 144 558

  Dagen: woensdag, vrijdag en zondag, data en tijden worden met het groepje of per thuismassage afgesproken

  Lokatie: in Utrecht, Utrechts Yoga Centrum, in Bilthoven, Centrum de Linde

   

   

  *Kind massage

  In deze tijd ervaren kinderen al op heel jonge leeftijd stress.

  Ze kunnen hier op reageren met lichamelijke klachten zoals prikkelbaarheid, hoofdpijn, concentratieproblemen, darmkrampen, buikpijn, huilerig zijn, huiduitslag, onrust of niet kunnen slapen. Door massage met milde olie kunnen ze al vanaf jonge leeftijd via de huid een natuurlijke begrenzing opbouwen en indrukken makkelijker gaan verteren, zowel letterlijk als figuurlijk. Massage geeft kinderen een beschermlaagje.De zachtheid van de olie en de aandachtsvolle aanraking werken als een omhulling. Bij regelmatige massage thuis zie je gedrag, concentratie,

  weerstand, slaap, zelfvertrouwen in balans komen.

  De massage wordt tenzij anders aangegeven door het oudere kind, in aanwezigheid van de ouder en naar jouw wens als ouder samen met jou uitgevoerd zodat je ook thuis kan oefenen.

  Leeftijd kind: vanaf 1 tot 18 jaar

  Tarief  tot 10 jaar € 20 per uur van 12- 18 jaar € 40 per uur

  Massagekamer Caro